Wednesday, September 21, 2005

Elmayla devam...



Elmalı tariflere başlayınca hızımı alamadım galiba ve bu gün çok sevdiğim elmalı keki yapmışken tarifini de ekleyim dedim. İçine taze meyve giren kekler az yağ ile yapılsa bile yumuşacık oluyor ve bu yumuşaklığını da 2-3 gün koruyor. Tabi bozulmaması için serin bir yerde tutmakta fayda var.

ELMALI FINDIKLI KEK

Malzemeler
3 bardak sade kekun
1/2 bardak toz fındık
3 yumurta
1 + 1/3 bardak toz şeker
2/3 bardak süt
1/2 bardak sıvı yağ
3 orta boy tatlı elma

ayrıca ben bir de aroma vermesi için 1 çorba kaşığı kahvelerde kullanılan "french vanilla" kullandım.

Yapılışı
Önce yumurta ile şekerler 7-8 dakika çırpılır. Sonra sırasıyla süt, un, fındık, aroma ve sıvı yağ düşük devirde çırpılır. En son kabukları soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış olan elmalar eklenerek bir tahta kaşık ile karıştırılır. Önceden yağlanıp unlanmış ve dolapta beklemekte olan kek kalıbına dökülerek, fırının orta rafında 150 C de 1 saat pişirilir.

3 comments:

Sibel said...

Banu sen devam et elmalı tariflere, ben zevkle okurum:) French vanilla aromasını çok severim ve kekte kullanmak cidden harika bir fikir! Bir de yanında aromalı bir kahve olursa koşarak gelebilirim sana misafirliğe:) Eline sağlık!

Banu Ucak said...

Sibelcim aromalı kahve mi dedin??? Hem de her çeşidi var :) Hadi bekliyorum hemen gel!...

akdenizkizi.blogspot.com said...

merhabalar, sanırım tanışmak için geç kaldık ama yinede yorum bırakayım istedim...demekki bir süre sonra siz sayfayı bıraksanızda o yaşamaya devam ediyor...tarifler yaşıyor...ellerinize sağlık...