Monday, September 05, 2005
Sıcak günlerden sonra ilk kez tavuk!
PASTIRMALI RULO TAVUK
Malzemeler;
8 adet tavuk biftek (kemikleri alınmış ve hafif dövülmüş but)
8 parça pastırma
1 çay bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı dolusu hardal
2-3 diş ezilmiş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
Pişirmek için fırın torbası
Yapılışı;
Marinatı hazırlamak için hardal, yoğurt, sarımsak, tuz ve zeytinyağını iyice karıştırın. Bu karışıma tavukları ekleyip en az 1 saat bekletin. Daha sonra tavukları marinattan tek tek alarak kemiklerin alınmış olduğu iç kısma birer parça pastırma yerleştirin (isteğinize bağlı olarak bir parça dil peyniri de ekleyebilirsiniz bu aşamada). Pastırmayla birlikte tavukları rulo yapın ve pişerken açılmaması için bir kürdan yardımıyla tutturun.
Fırın torbasını önce bir sudan geçirip sonra bir tepsinin üzerinde tavuk rulolarını düzgünce yerleştirin. Hepsini yerleştirdikten sonra torbayı bir kaç yerinden delerek, 200 C fırının orta rafında 1 saat kadar pişirin.
Yanında patates püresi ya da sebze garnitürleri ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
Sevgili Banu, öncelikle bloğun hayırlı olsun. Yemek harika görünüyor. Ellerine sağlık.
Sevgiler.
Emelcim 10'a kadar saydım ve ben de sobeledim ;)
Tuhfecim çok teşekkür ederim :) Sizlerle birarada olmak çok güzel.
Post a Comment