Tuesday, February 06, 2007

Çocuklar için renkli porsiyon pastalar


Bu pastalari benim ANKAN (Ankarali Anneler) grubumdaki dünya tatlisi arkadasim Umut icin hazirladim. Bu gün onun doğumgünü, buradan tekrar nice yıllara nice mutlu yaşlara demek istiyorum tatlı arkadaşıma. Umut kendisi için kalp şeklinde bir pasta ufakliklar içinde bu tip bir şeyler istemişt. Çocuklar pasta üflemeyi çok severler ya o da bunu düşünerek tek bir pasta yerine en iyisi herkes kendi pastasını üflesin istedi. Bence de çok iyi bir fikir bu, kesinlikle ben de kendi doğumgünümde böyle bir yöntem deneyeceğim. Bu vesileyle pastayı kesmek için yarım saat defalarca mum yakıp üflemek zorunda kalmamış oluruz!

Pastanın tarifini isteyenler buraya...

Malzemeler:

Pandispanya için;
5 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağo toz şeker
1 su bardağı un (1 t.k. kabartma tozu ve vanilya eklenmiş)
2 çorba kaşığı tepeleme kakao
1/2 çay bardağı fındık yağı
1/2 çay bardağı süt

Yumurtaları ve şekeri yaklaşık 10 dakika çırptıktan sonra yağı, sütü, un karışımını ve kakaoyu da ekleyerek düşük devirde karıştırın. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayarak 150 derecede orta rafta 45-50 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra kalp şeklinde ya da yuvarlak çember kalıplarla kesin. Kalınlığı çok fazla olmadığı için ben her bir parçayı tek kat olarak kullandım.

Kreması için;

Şeker hamurlu pastalarda diğer pastalardakinden daha yoğun lezzette ama kıvam olarak daha katı kremalar kullanmak çok daha iyi sonuç veriyor. Ben bu pastalar için şu kremayı kullandım;

1 kutu süt kreması
1 paket milka sütlü siyah çikolata

Krema ve çikolatayı tavada eriterek karıştırıp hemen akabinde yine karıştıtrarak soğutmaya başladım. İyice soğuduktan sonra köpüksü bir doku alana kadar da mikserle çırptım.

Pandispanyaların ilk katını biraz sütle ıslatıp arasına bu kremadan sürdüm ve bunun üzerine fıstık krokan koydum. Diğer katı da ıslatıp kremasını sürdükten sonra ilk katların üzerine yerleştirdim ve pastaların tamamını geri kalan krema ile kapladım ve sonra 3 saat beklettim.

Bunların üzerine hazır şeker hamurunu renklendirerek kullandım. Süsleme kısmı sizin yaratıcılığınıza, zevkinize kalmış bir konu belki de en zevkli kısmı bu.

12 comments:

pecete said...

hayırlı ve uğurlu olsun. ilk mesajı ben yazıyorum galiba. inşallah "koza-luck"a uğur getirir bu mesaj. sevgilerimle...

Banu Ucak said...

Ayşemcim içten dileklerin için çok teşekkür ederiz :)
sevgiler...

ebrulitatlar said...

Banu'cum bende hayırlı olsun diyorum,işlerinizde kolaylıklar bol kazançlar...

Ebru (mutfaksepeti)
yeni bloğum; http://www.ebrulitatlar.blogspot.com/

hanimiş said...

Banu kozalak hayırlı olsun. Umarım herşey gönlünüzce olur.

Anonymous said...

Öncelikle elinize sağlık ve ahırlı olsun hayallarin gerçek olması ne güzel ......

kamiş said...

Grupta da görmüştüm pastaları, çok hoşlar. Kozalak da hayırlı olur inşallah.. İyi dileklerle.. :)

Banu Ucak said...

Ebru, Işıl, Tuğba, Kamile hepinize desteğiniz ve içten dilekleriniz için çoook teşekkür ederim, sevgiler...

Anonymous said...

Merhaba, bu pastalar çok şirin gözüküyor ellerine sağlık.
Ayrıca kozalak hayırlı olsun, bol siparişler dilerim :))

Anonymous said...

selamlar banu,
pastaların süper...ellerine sağlık...Birşey merak ettim de Ankaralı anneler grubuna galibaaaa üye oldum bende...Ama çikolatalı pastadaki gibi giremiyorum...Daha doğrusu giriyorum ama hiçbir şey yok...Yeni üye oldum...Yardımcı olabilir misin? Mümkünse tabi...

Anonymous said...

banucuğum,
ankan'dan öğrendim....Anneannen vefat etmiş...Allah'tan rahmet diliyorum...Mekanı cennet olsun....Sizlere de Allah sabırlar versin.....

Kırmızı Şapka said...

Sevgili Banu pastalar harika gorunuyor. ilk firsatta deneyecegim!

sevgiler, Elif (ANKAN)

Banu Ucak said...

Elifcim teşekkür ederim :) Yapımı sırasında takıldığın her aşamada bana sorabilirsin. Kolay gelsin, sevgiler.