Tuesday, February 06, 2007
Çocuklar için renkli porsiyon pastalar
Bu pastalari benim ANKAN (Ankarali Anneler) grubumdaki dünya tatlisi arkadasim Umut icin hazirladim. Bu gün onun doğumgünü, buradan tekrar nice yıllara nice mutlu yaşlara demek istiyorum tatlı arkadaşıma. Umut kendisi için kalp şeklinde bir pasta ufakliklar içinde bu tip bir şeyler istemişt. Çocuklar pasta üflemeyi çok severler ya o da bunu düşünerek tek bir pasta yerine en iyisi herkes kendi pastasını üflesin istedi. Bence de çok iyi bir fikir bu, kesinlikle ben de kendi doğumgünümde böyle bir yöntem deneyeceğim. Bu vesileyle pastayı kesmek için yarım saat defalarca mum yakıp üflemek zorunda kalmamış oluruz!
Pastanın tarifini isteyenler buraya...
Malzemeler:
Pandispanya için;
5 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağo toz şeker
1 su bardağı un (1 t.k. kabartma tozu ve vanilya eklenmiş)
2 çorba kaşığı tepeleme kakao
1/2 çay bardağı fındık yağı
1/2 çay bardağı süt
Yumurtaları ve şekeri yaklaşık 10 dakika çırptıktan sonra yağı, sütü, un karışımını ve kakaoyu da ekleyerek düşük devirde karıştırın. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayarak 150 derecede orta rafta 45-50 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra kalp şeklinde ya da yuvarlak çember kalıplarla kesin. Kalınlığı çok fazla olmadığı için ben her bir parçayı tek kat olarak kullandım.
Kreması için;
Şeker hamurlu pastalarda diğer pastalardakinden daha yoğun lezzette ama kıvam olarak daha katı kremalar kullanmak çok daha iyi sonuç veriyor. Ben bu pastalar için şu kremayı kullandım;
1 kutu süt kreması
1 paket milka sütlü siyah çikolata
Krema ve çikolatayı tavada eriterek karıştırıp hemen akabinde yine karıştıtrarak soğutmaya başladım. İyice soğuduktan sonra köpüksü bir doku alana kadar da mikserle çırptım.
Pandispanyaların ilk katını biraz sütle ıslatıp arasına bu kremadan sürdüm ve bunun üzerine fıstık krokan koydum. Diğer katı da ıslatıp kremasını sürdükten sonra ilk katların üzerine yerleştirdim ve pastaların tamamını geri kalan krema ile kapladım ve sonra 3 saat beklettim.
Bunların üzerine hazır şeker hamurunu renklendirerek kullandım. Süsleme kısmı sizin yaratıcılığınıza, zevkinize kalmış bir konu belki de en zevkli kısmı bu.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
12 comments:
hayırlı ve uğurlu olsun. ilk mesajı ben yazıyorum galiba. inşallah "koza-luck"a uğur getirir bu mesaj. sevgilerimle...
Ayşemcim içten dileklerin için çok teşekkür ederiz :)
sevgiler...
Banu'cum bende hayırlı olsun diyorum,işlerinizde kolaylıklar bol kazançlar...
Ebru (mutfaksepeti)
yeni bloğum; http://www.ebrulitatlar.blogspot.com/
Banu kozalak hayırlı olsun. Umarım herşey gönlünüzce olur.
Öncelikle elinize sağlık ve ahırlı olsun hayallarin gerçek olması ne güzel ......
Grupta da görmüştüm pastaları, çok hoşlar. Kozalak da hayırlı olur inşallah.. İyi dileklerle.. :)
Ebru, Işıl, Tuğba, Kamile hepinize desteğiniz ve içten dilekleriniz için çoook teşekkür ederim, sevgiler...
Merhaba, bu pastalar çok şirin gözüküyor ellerine sağlık.
Ayrıca kozalak hayırlı olsun, bol siparişler dilerim :))
selamlar banu,
pastaların süper...ellerine sağlık...Birşey merak ettim de Ankaralı anneler grubuna galibaaaa üye oldum bende...Ama çikolatalı pastadaki gibi giremiyorum...Daha doğrusu giriyorum ama hiçbir şey yok...Yeni üye oldum...Yardımcı olabilir misin? Mümkünse tabi...
banucuğum,
ankan'dan öğrendim....Anneannen vefat etmiş...Allah'tan rahmet diliyorum...Mekanı cennet olsun....Sizlere de Allah sabırlar versin.....
Sevgili Banu pastalar harika gorunuyor. ilk firsatta deneyecegim!
sevgiler, Elif (ANKAN)
Elifcim teşekkür ederim :) Yapımı sırasında takıldığın her aşamada bana sorabilirsin. Kolay gelsin, sevgiler.
Post a Comment