Sunday, August 28, 2005
Pazara gideliiimm patlıcan alalııımm, patlıcan alıp napalııım?
KÖZLENMİŞ PATLICAN KAVURMASI
Malzemler:
4 tane közlenmiş büyük bostan patlıcanı
2 tane domates
1 tane kuru soğan
3-4 tane sivri biber
3 yemek kaşığı zeytin yağı
Yapılışı:
İnce kıyılmış soğanı ve biberleri zeytinyağında kavurun. Soğanlar pembeleştikten sonra, küp doğranmış domatesleri ekleyerek kavurmaya devam edin. Bir yanda önceden közlenmiş olan patlıcanları incecik doğrayın. Domatesler suyunu çekmeye başladığı sırada patlıcanları ekleyin, tuzunu da ilave ettikten sonra kısık ateşte, arada karıştırarak yaklaşık yarım saat pişirin.
NOT: Bu yemeği, yumurtalı da yapabilirsiniz. Yukarıdaki aşamaları tamamladıktan sonra, patlıcanları tencerenin kenarına alarak ortasına yumurtaları kırıp, tahta bir çatalla karıştırarak pişirin. Yumurtalar da piştikten sonra patlıcanla karıştırıp bir kaç dakika daha pişirip servis yapabilirsiniz.
Fotoğrafta görülen maydanoz ve dereotları kendi mahsülümüz :) Baktık ki bir bahçemizin olması için biraz daha vakit var ne yapalım artık saksılarda tarım yapmaya başlayalım dedik. İşte bu fotoğraftakiler de ilk hasat!
Afiyet olsun...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment