Thursday, August 25, 2005
Komşum, sevgili arkadaşım Serpil'in tarifi
HAŞHAŞLI TUZLU KURABİYE
Malzemeler:
Hamur için;
125 gr eritilmiş tereyağ (ya da margarin)
1 çay bardağı sıvı yağ
4 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı sirke
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un (kulak memesi kıvamı için yaklaşık 4 bardak aldı benim ölçümle)
İçi için;
Bir kase haşhaş ezmesi (zeytinyağ ile ezilmiş ve tuz eklenmiş)
Yapılışı:
Hamur için gerekli malzemeleri karıştırdıktan sonra, 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin. Daha sonra hamuru merdane yardımıyla unlanmış tezgah üzerinde yaklaşık 1 cm kalınlığında açın. Haşhaş ezmesi karışımınızı hamurun üzerine yayın. Rulo yaparak sarın ve 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Bu sürenin sonunda rulo yapılmış hamurdan 1 parmak kalınlığında dilimler kesip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 C fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment