Sunday, July 10, 2005

Güzel bir vanilyalı kurabiye tarifi açılış için iyi gider bence. Yanında bir de kahve olursa ımmm..




VANİLYALI KURABİYE

Malzemeler:
250 gr oda sıcaklığında tereyağ
150 gr toz şeker
2 yumurta
2 çorba kaşığı süt
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı saf vanilya
100 gr pirinç unu
400 gr un

Yapılışı:
Yağı, yumurtayı, şekeri ve sütü elle çırpın. Başka bir kapta elenmiş un, pirinç unu, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın. Çırpılmış diğer karışımın içine unlu karışımı ekleyerek yoğurun. Yarım saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra 0,5 cm kalınlığında hamur açarak şekilli kalıplar yardımıyla kesin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip, 5 dakika önceden ısıtılmış fırının orta rafında 150 C'de, üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.

Bu kurabiye özellikle çocukların çok hoşuna gidiyor. Hem besleyici hem de kolay yiyebiliyorlar.

NOT: Tarifin orijinali yukarıdaki gibi ama ben yağı eriterek yaptığım zaman kurabiyeler kesinlikle daha güzel oldu.

Afiyet olsun.







2 comments:

fatos said...

Denedim gercekten enfes oldu tarifinize saglik..birde ek olarak ben icine dovulmus findik ekledim.tavsiye ederim guzel bir lezzet verdi

zişan said...

bu tarif kaç kişilik acaba? yani aşağı yukarı kaç kişiye servis edilebilir?