Tuesday, July 12, 2005

Misss gibi portakal kokuyor!...

PORTAKAL MARMELATI

Malzemeler:
1,5 kg portakal
1 adet limon
1,5 kg şeker
7 su bardağı su
1 çay kaşığı tereyağı

Yapılışı:
Portakalın (ve 1 adet limonun) kabuklarını acısının çıkması için 1-2 defa kaynatıp suyunu dökün. Diğer tarafta soyulmuş portakalların (1 de limon) çekirdeklerini ve beyazlarını ayırdıktan sonra, kabuklarıyla birlikte robottan geçirin. Bir tencereye alarak üzerine 1 bardak su koyun, 5 saat bekletin. Sonra kalan 6 bardak suyu da ekleyerek 45 dakika kaynatın. Arada tahta kaşıkla köpüklerini alarak karıştırın. 1,5 kg şekeri de ekledikten sonra 1 saat daha pişirin. Yine tahta kaşıkla karıştırıp, köpüklerini alın. Ocaktan indirmeye yakın 1 çay kaşığı tereyağını ekleyin. Marmelatınızı çok iyi yıkanmış ve kurulanmış kavanozlara koyarak ağzını sıkıca kapatın ve güneş görmeyen serin bir yerde saklayın. (Ben hep buzdolabını tercih ederim)

Not: Bu marmelatı keklerinize aroma olarak da kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun...

No comments: