PORTAKAL MARMELATI
Malzemeler:
1,5 kg portakal
1 adet limon
1,5 kg şeker
7 su bardağı su
1 çay kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Portakalın (ve 1 adet limonun) kabuklarını acısının çıkması için 1-2 defa kaynatıp suyunu dökün. Diğer tarafta soyulmuş portakalların (1 de limon) çekirdeklerini ve beyazlarını ayırdıktan sonra, kabuklarıyla birlikte robottan geçirin. Bir tencereye alarak üzerine 1 bardak su koyun, 5 saat bekletin. Sonra kalan 6 bardak suyu da ekleyerek 45 dakika kaynatın. Arada tahta kaşıkla köpüklerini alarak karıştırın. 1,5 kg şekeri de ekledikten sonra 1 saat daha pişirin. Yine tahta kaşıkla karıştırıp, köpüklerini alın. Ocaktan indirmeye yakın 1 çay kaşığı tereyağını ekleyin. Marmelatınızı çok iyi yıkanmış ve kurulanmış kavanozlara koyarak ağzını sıkıca kapatın ve güneş görmeyen serin bir yerde saklayın. (Ben hep buzdolabını tercih ederim)
Not: Bu marmelatı keklerinize aroma olarak da kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Tuesday, July 12, 2005
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment