Tuesday, December 18, 2007

Zeyno'muzun diş buğdayından...



Anneler grubumuzdan çok sevdiğim arkadaşımın Gökçenciğim'in kızı ve bizim ailenin kız torunu için (annemin ve yengemin annesinin hiç kız torunu yok da Zeyno'ya bayılıyorlar :) çok güzel bir diş buğdayı kutlaması yaptık. Çok güzeldi çünkü böyle güzel vesilelerle birarada olmak, çocuklarımızı birlikte büyütmek, her zaman birbirimizin yanında olmak, destek olmak, birlikte sevinip birlikte üzülmek yani "birarada" olabilmek çok güzel.

Sarı papatyamızın kurabiyeleri klasik, vanilyalı, tereyağlı kurabiye tarifi. Üzerindeki süslemelerde ise "royal icing" dediğimiz yumurta akı ve pudra şekerinin temel malzemesini oluşturduğu tekniği kullandım. Bu tekniğin bir handikapı var ki kullanmaya çekiniyordum önceleri. Bu da tariflerde yumurta akının çiğ kalıyor olmasıydı ve bu da bir sürü bakteri, virüs vs bulaştırma riski taşıyor demek malum. Bunu aşmanın aslında iki yöntemi var: pastörize yumurta akı kullanmak ya da yumurta akı tozu kullanmak. Her ikisi de çok kolay ulaşılabilen malzemeler değil. Biz de tesadüfen pişirmeyi denedik ve baktik ki bunun sonucunda, bozulma söz konusu olmuyor. Şöyle ki kurabiyeleri normal şekilde pişirdikten sonra, soğuyunca süslemesini yapıp tekrar 100 derecede 15 dakika frınlamak yeterli oluyor.

Bayram ve ardından yeni yıl geliyor. Çocuklara güzel bir hediye olduğunu düşünüyorum bu kurabiyelerin. Fikir vermesi açısından paylaşmak istedim sizlerle.
Posted by Picasa