Saturday, December 22, 2007

Kar yağsa her yer bu pasta gibi bembeyaz olsa...


Pasta bittikten sonra bende çağrıştırdığı şey şu oldu: Beyazlık, yumuşaklık ve hafiflik!
Kar yağarken yürümeyi çok severim. O an her şeyi unutur başka bir boyuta geçmiş gibi hissederim kendimi. Bundan yaklaşık on yıl önceki kış harika kar yağmıştı. Akşam yemekten sonra kendimizi hemen dışarı atmıştık ve gece yarısını geçiyordu eve döndüğümüzde. Herkes dışarıda ve oynuyordu. Çocuk, genç, yaşlı herkes kendince karın tadını çıkarmıştı o kış. Hem de öyle 1-2 gün değil kış bitene kadar hep yağmıştı. Bu yıl da daha kar görmedik, umarım kışın geri kalan bölümünde görürüz.


pandispanya

5 yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı + 1 çorba kaşığı kekun (elenmiş)
1 su bardağı + 1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı saf vanilya (sıvı)

Pandispanya için önce yumurtaların aklarını sarılarından ayırdım. Sonra sarıları ile şekeri ve vanilyayı çırptım. Hatta bu aşamada yumurtalarım biraz küçük olduğu için 3 çorba kaşığı kadar da su ekledim. Şeker çözülüp krema kıvamına geldiğinde unu eleyerek ekledim ve karıştırdım. Diğer bir kapta yumurta aklarını yumuşak tepeceikler oluşana kadar çırptım. Sonra bir spatula yardımıyla yumurta aklarının yarısını diğer karışıma ekleyip hafifçe karştırdım. Son olarak kalan yumurta alarını da yine söndürmeden hafifçe diğer hamura yedirdim. Altına yağlı kağıt serilmiş 22 cm lik kelepçeli kalıba döktüm ve önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 50 dakika kadar pişirdim.
Bir gün bekletip ertesi gün 3 kata ayırdım.

Ara krema olarak vanilyalı pastacı kreması kullandım.

Ara malzeme olarak da bir katına kıyılmış çikolata, diğer katına ise kestane püresi kullandım. Pandispanyaları filtre kahve+ malibu+süt karışımı ile ıslattım. Üstünü çırpılmış süt kreması ile sıvadım ve süsledim. Pınar'ın süt kreması çok güzel içine hiç bir şey eklemeden de sadece çırpma ile sertleşebiliyor. Diğer markalarda bu konuda sıkıntı yaşıyorum o yüzden de kesin bir marka tercihim var. Sonra üstünü iri hindistan cevizi ile süsledim.

Tadını henüz bilmiyorum çünkü kesmek için misafirlerimizi bekliyoruz :)
Posted by Picasa

13 comments:

Zerrin said...

Bayramın huzur mutluluk ve sağlık getirmesi dileğiyle

FİGEN KARAVAŞ said...

Şimdi tadı nasılmıs?:)
Kesmissindir değil mi:)
Ama eminim tadı çok guzeldir,senin elinden çıkmıs...

Sevgilerimle,
Figen Karavaş

meltem said...

Banucuğum ben kışı erken getirdim. 3 gün Abant'ta kara doydum diyebilirim. Ellerine sağlık, pasta harika görünüyor. Ayrıca bayramını da kutluyorum. Cumayı iple çekiyorum...

Banu Ucak said...

Zerrincim güzel dileklerin için çok teşekkür ederim, ben de bayramını kutlarım ve her şeyin gönlünce olmasını dilerim.

Figencim pastadan şu an itibariyle bir dilim kalmış durumda bakalım o da kime kısmet olacak :) Keşke hemen şuracıktan sana gönderebilseydim. Kimbilir belki yolun buralara düşerse sana özel olarak yaparım seve seve.

Meltemcim ne kadar güzeldir Abant şimdi! Ben de senin bayramını kutlarım canım arkadaşım. Ben de hevesle bekliyorum cumayı. Bu hafta epey boşluk hissettim gidemeyince :) Onun için hızımı alamayıp evde tatlılar pastalar yaptım ben de :P Sana harika bir nevzine tarifim var bu arada da! Çoook çok öpüyorum güzel yanaklarından.

Begüm said...

Merhaba,
Hayırlı,mutlu, mesut,şen, neşeli,sorunsuz bir yıl diliyorum.
selamlar...

Banu Ucak said...

Sevgili Begüm çok teşekkür ederim.
Umarım 2008 hepimiz için çok çok güzel bir yıl olur, sevgiler...

vincent said...

Merhabalar,

Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
memnuniyet duyacagiz.

Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

Ptitchef'e kaydolmak için
http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
"Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

Saygilarimla

Vincent
Petitchef.com

seolara said...

Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
çay makinesi

seolara said...

Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
tost makinaları
döner ocağı
remta çay kazanı
Endüstriyel
sanayi tipi
çay otomatı
remtamutfak.net
Döner ocağı
çay kazanları
sanayi tipi
sanayi tipi
döküm ızgara
mutfak
full film izle
full film izle
cerciko.com

seolara said...

Paylaşımlarınız harika ilgiyle takip ediyorum. Başarılar.
http://www.remtamutfak.com - Çay Kazanı - Çay Makinaları - Semaver - Tasarruflu Çay Makinesi - Döner Makinası - Tost Makinesi - Fritöz - ızgara - meyve suyu soğutucusu - portakal sıkma makinesi - Sıcak Çikolata Makinesi - Waffle Makinesi - Portakal Sıkacağı - Çorba Kazanı - Kahve Makinesi - Su - Süt Otomatı - Sosis Makinesi - Krep Makinası

Apple Smith said...

This is a great web site. Good sparkling user interface and very informative blogs. I will be coming back in a bit, thanks for the great article. I have found it enormously useful..
unblockedgames
friv 4 school |
friv4school
unblockedgames
tetris
top tetris games
monster high | play monster high games
kizi2
kizi 2

thị hậu nguyễn said...

You have a real ability for writing unique content. I like how you think and the way you represent your views in this article. I agree with your way of thinking. Thank you for sharing
happy wheels
super mario bros
pacman
agario

Alice Denny said...

Welcomes to google terminal keep sharing such ideas in the future as well.
google snake this was actually EARN TO DIE
what i was looking for,and i am glad to came here! AGE OF WAR 2
Hi! I’ve been reading your blog for a while HAPPY WHEELS
I want you to thank for your time of this wonderful read!!! Slitherio
Amazing insight you have on this, Slither io This article always blew me BIG FARM