Tuesday, July 17, 2007

Kulübe Pasta

Benim canım arkadaşım, kardeşim, sırdaşım ,en yakın dostum ve bir de eş tarafından kuzenim (bunu da atlamayalim di mi ama :P)dünyaya birbirinden tatlı 2 minnoş getirdi, tarih 10.06.2005... Dünyaya geleceklerini öğrendiğim günü asla unutamam çünkü benim için de çok ama çok mutlu bir gündü. Derken bir de öğrendik ki bebek 1 değil 2 taneymiş, sevincimiz ikiye katlandı :) Şimdi doğdular da büyüdüler bile, artik 2 yaşında birer abi ve abla oldular. Allah tüm yavru kuşlarımıza uzun sağlıklı ve mutlu bir ömür versin ve inşallah bizler de hep mutluluklarını, güzel günlerini görelim onların.



Pastamızın yapım aşamalarını fotoğraflamıştım. Bu yüzden çok fazla söze gerek yok diyerek kisaca tarifini vermek istiyorum.



1 Pandispanya için (bundan 2 tane pişirdim);

5 yumurta

185 gr toz şeker (ince olanını tercih edin)

50 ml süt kreması (oda sıcaklığında)

275 gr kekunu ya da un + kabartma tozu + 50 gr kakao + vanilya

150 gr yumuşamış tereyağı


Önce şeker ve yumurtalar 8-10 dakika kadar çırpın, sonra krema ve tereyağını ekleyerek çırpmaya devam edin. Son olarak diğer kuru malzeme karışımını eleyerek en düşük devirde sadece karıştırın. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş 27x37 cm çapındaki tepsiye dökerek pişirin. Piştikten ve soğuyup yağlı kağıttan ayırdıktan sonra bu keki 3 eşit parçaya bölün.



Sonra aynı şekilde bir pandispanya daha pişirip onu da 3 parçaya bölün. Toplam 6 parçamız oldu. Bunları üstüste dizerek kulübe görüntüsünü verecek sekilde traşlayın. Ben en üstteki çatının üçgen bölümünü yapmak için kenarlardan traşlanan parçaları kullandım.


Bu arada kullandığım çikolatalı kremayı hazırlamak için,

300 gr kadar bitter kuvertür çikolatayı ben mari usulü erittim. Bir yanda da yaklaşık 2 kutu süt kremasını çırptım ve krema sürülecek kıvama geldiğinde kaşıkla (ama kesinlikle mikserle değil aksi taktirde krema kesik bir görüntü oluşturuyor) çikolatayı karıştırdım. Bu kremayı birkac saat dolapta beklettikten sonra çok daha rahat kullanabilirsiniz.







Daha sonra aralarını çikolatalı krema ve çikolata parçalarıyla kaplayın. Hepsini kapladıktan sonra yukarıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi streçle kaplayarak ertesi güne kadar bekletin. Ertesi gün şeker hamurunuzla kaplamadan önce dış yüzeyini de ince bir tabaka krema ile kaplayın ki leker hamurunu tutsun. Kapladıktan sonra da süslerini yerleştirebilirsiniz. Bu arada modelleme için bir kaç gün önce çalışmaya başlayabilrsiniz. Figürleri yaptıktan sonra biraz bekletirseniz daha sert ve kendini birakmayan bir şekle getirebilirsiniz.


Pastamız brownie tadında oldukça lezzetliydi di mi Melek'çim?


19 comments:

bir demet feslegen said...

Merhaba
Doğum günü minnoşlarına nice mutlu yıllar...
Pasta harika görünüyor, eminim çok da lezzetli olmuştur, elinize sağlık...
Sevgiler

Anonymous said...

canım pasta harıka olmus ellerıne saglık. cook begendım .
sevgıler
dogum gunu kutlayan tatlılara mutuluklar..

pecete said...

Banu'cum, muhteşem gözüküyor. Açıkcası gözlerime inanamadım. Dergilerden fırlamış gibi. Ellerine sağlık...

MUTFAKTA HOŞ SEDA said...

Ellerinize sağlık pasta çok şeker olmuş ufaklıkların ömürleri pasta tadında geçsin inşallah, çikolatalı topkeklerinizi yaptım çok beğendim sayfamda yayınladım tarif için teşekkürler

Burçin'in Denemeleri said...

Ellerine sağlık Banu,
Gerçekten muhteşem görünüyor. Herşey yerli yerinde ve çok muntazam olmuş. Renler de harika. Sevgiler,

Nazkız said...

Elinize sağlık, tüm diğer pastalar gibi bu da çok güzel gözüküyor. Geçen sene Nisan ayında yayınladığınız Arca'nın doğum günü pastasının tarifini biraz değişiklik ile sizden alıp yaptım ve enfes oldu. Blogumdan görebilirsiniz. Sevgiler,

Pembelinin Mutfağı said...

Pasta sizi çok uğraştırmış ama çokta güzel olmuş, ellerine sağlık. Bu arada Blogspottan yeni adres aldım, beni linklerine ekler misin?

Banu Ucak said...

Sevgili Eda ve Banu Hanım güzel dilekleriniz icin cok tesekkur ederim :)

Ayşencim senden bu sözeri duymak çok hoşuma gitti çoook teşekkür ederim ve Bebi'yitatlı yanaklarından öperim.

Sevgili Seda güzel dileklerin için çokteşekkürler ve çikolatalı top kekleri denemene, beğenmene çok memnun oldum senin de ellerine sağlık.

Sevgili Burçin beğenmene çok sevindim, renklerini ben de çok sevdim bu pastanın cıvıl cıvıl di mi :)

Sevgili Nazkız umarım tariften memnun kalmışsındır hemen blogunu ziyarete geliyorum :)

Sevgili Pembeli tabi ki eklerim linklerimin arasına, yorumun için de teşekkür ederim ayrıca :)

Yazdan dolayı bir buradayız bir yokuz o yüzden yorumlara cevap yazmakta geciktim ve blogumu da güncelleyemedim kocaman bir özür hepinizden... Bunu telafi edeceim ama :)

sevgiler

pelin said...

merhabalar
blogunuzu bugün keşfettim. gerçekten çok güzel ve başarılı.linklerime ekliyorum bundan sonra takipçinizim. sevgiler

serinmavi said...

Çok guzel ve şirin olmuş...eline emeğine sağlık....selamlar...............

Pembelinin Mutfağı said...

Banucum nerelerdesin?

Yasemin said...

banu nerelerdesin yahu?? temmuzdan beridir ses yok seda yok! hu hu??

Banu Ucak said...

Sevgili Pembeli ve Yasemincim şimdi tam şu anda buradayım amaaaa bu her an değişebiliyor :) Bir buradayız bir değiliz. Yaz hareketli geçiyor. HAklisiniz ihmal ettim yine blogumu. Aslında sürekli de yeni bir şeyler deniyorum ama buraya yazmaya fırsat bulamıyorum :( Bir sürü muffin ve kurabiye denemem oldu. Bu aralar yeni bir şeyler eklemem lazım artık herkes bu pastaları görmekten bıktı! Beni kıpırdattığınız için sağolun :)
Hepinize kucak dolusu sevgiler!...

Pembelinin Mutfağı said...

Hadi hadiii bugünde kıpırdatayım:)) Belki harekete geçersin:)

Baharcicegi said...

pastaniz harika görünüyor ugrastirmis ama degmis elinize saglik

Tijen said...

Eminim çok lezzetli olmuştur Banu'cuğum, ellerine sağlık.

nimetin.blogspot.com said...

banuuu:)))) yalniz ben arka tarafta bi çiğköfte mi gördüm ne:))))
pasta yine muhteşem:) senin gibi.

nimet

Burcu Özdoğan said...

Pasta harika görünüyor ellerinize sağlık
sevgiler

Banu Ucak said...

Pembecim nihayet şeytanın bacağını kırdım artık :))

Bahar çiçeği çok teşekkür ederim.
Sevgili Tijencim seni gördüm pek memnun oldum senin de ellerine sağlık :)

Nimetciiim asıl muhteşem olan senisin her zamanki gib ;) Arkada görünense çiğ köfte değil, dünyanın en lezzetli kısırıydı :) Tadı damağımızda kaldı. Yapan arkadaşımız Antakya'lı gerisini sen düşün artık :)Yapıldığı kap bile özel, o gördüğün bakır kap...

Sevgili Burcukuşu çok teşekkür ederim, hepinize kucak dolusu sevgiler.