Bakmayin siz adinin form olduguna cok lezzetli bunlar :)
Malzemeler:
3 yumurta
150 ml zeytinyağı (1 çay fincanı kadar)
1/2 çay fincanı esmer şeker
1/2 çay fincanı pekmez
1 türk kahvesi fincanı süt
Kuru üzüm, kayısı parçacıkları ya da çeşitli meyve kuruları
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karbonat (ya da kabartma tozu)
Aldığı kadar tam buğday unu
Yapılışı:
Önce sıvı yağ, yumurta, süt, esmer şeker ve pekmezi karıştırın. Sonra meyve kurularını ve unla karıştırılmış karbonatı klasik kurabiye hamuru kıvamına gelene kadar un ekleyerek yoğurun. Hamuru 20 dakika kadar dinlendirdikten sonra 1 cm kalınlığında açın ve kalıpla şekiller kesin. Sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizerek, önceden ısıtılmış 150-175 derece fırının orta rafında kızarana kadar pişirin. Beyaz un, beyaz şeker, katı yağ yok, gönül rahatlığıyla yiyebilirsizin ;)
Sunday, March 04, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
5 comments:
Bebiler için diş kaşıma kurabiyesi olabilecek kadar sert mi acaba?? Sevgiler...
Ellerine sağlık Banu. Güzel görünüyorlar.
Sevgiler.
Bencede lezzetli görünüyor ben kurabiyenin her türlüsüne bayılırım elinize sağlık sevgiler.
www.pastacikiz.com
yorum denemesi yapmak için uğeradım. Eminim tariflerinde güzeldir. Bir gün denerim. kolay gelsin
Sevgili Ayşem, Tuhfe ve Pastacı kız yorumlarınız için çok teşekkür ederim...
Sevgili Aziz, yardımın için sana da ayrıca teşekkür ederim :) Tarifleri deneyemesen de dert değil paket yapar gönderirim ;)
sevgiler.
Post a Comment