Monday, November 06, 2006

Çift Katlı Doğumgünü Pastası

Uzun süredir güncelleyemediğim sayfamı biraz hareketlendirmenin zamanı geldi :) Aslında bir saattir yazdığım tarifin faili meçhul bir şekilde uçup gitmiş olmasından dolayı biraz bozuldum. İşin tuhafı sanki aklımdakiler de uçup gitti. Yeniden toparlamaya çalışacağım.

Bu pasta tarifi de benim yaptığım diğer pastalara benziyor aslında. Yaş pastada yağ kullanılması hoşuma gitmediği için klasik tarifimden vazgeçemiyorum. Arada değişik bir şeye heveslenip de yaptığımda kendi kendime diyorum ki boşver sen bildiğinden şaşma ;) Kekinde ya da kremasında yağ kullanılan pastalar çok ağır geliyor bana. Şimdi gelelim tarife...

Bu pastada ara malzeme olarak fındık krokan kullandım. Krokanı sevgili Zuhal Yalçın'ın fındıklı tarifler sitesindeki ayrıntılı anlatımına göre yaptım. Ben bu pasta için verilen tarifin 2 katını uyguladım.

Daha sonra bunu rondoda çekebilirsiniz ya da çok ufalamadan, bir poşetin içine yayarak havan yardımıyla kırabilirsiniz.

Pasta için gerekli diğer malzemeler;

1 Pandispanya için,

5 yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı un

1 çay kaşığı kabartma tozu

(Kullandığım su bardağı 200 ml liktir)
Ben bu ölçüleri kullanarak 2 ayrı kapta 2 ayrı pandispanya hamuru hazırladım. Pandispanyanın yapılışını bu linkten okuyabilirsiniz.

Bir büyük bir de küçük kelepçeli kalıp kullandım. Pandispanyaların aynı kalınıkta olması için her iki kalıbı da orta seviyesine kadar hamurla doldurdum. Büyük kalıba bir ölçü hamuru koyduktan sonra biraz da 2. hamurdan ilave ettim böylece 2. hamur küçük kalıba da tam gelmiş oldu.

Pandispanyalar pişip soğuyana kadar ara kremayı hazırlayabiliriz. Bunun için,

2 paket vanilyalı puding

1 lt süt

2 paket Milka beyaz çikolata

gerekiyor. Pudingleri pişirip içine beyaz çikolataları da ekleyerek soğuyuncaya kadar karıştırın ki kabuk olmasın üzerinde.

Pandispanyalar soğuduktan sonra her ikisini de ikiye bölün. Pastayı hazırlayacağınız tabağa büyük kekin 1. parçasını koyun ve üzerine sırayla ara krema+fındık krokan+ ara krema koyarak 2 katı kapatın. Bunun üzerine küçük kekin 1.katını kapatmadan önce biraz ara krema sürerek yapışmasını sağlayın. Bu aşamada üstteki kekin kaymaması için ortasına 1 çöp şiş saplayıp uzun kısmını kesebilirsiniz. Küçük kekin 1. katı üzerine de aynı şekilde ara krema+fındık krokan+ ara krema sürerek küçük 2. katı da kapatın. Şimdi artık en zevkli bölüme yani süslemeye geçebiliriz :)

Üst krema için;

2 paket süt kreması (200 ml lik)

2 paket milka sütlü siyah (ya da bitter başka çikolta)

4-5 çorba kaşığı dolusu kakaolu toz içecek (milka, nesquick vs)

Süt kremalarını karıştırıcıyla iyice çırptıktan sonra yukarıdaki gibi benmari usulü (sıcak suyun içine oturtulmuş bir başka kap içinde) çikolatalarınızı eritin. Sonra bunu çırpılmış süt kremalarınızın içine karıştırın. Bu aşamada kremanın da oda sıcaklığında olması gerekiyor hatta eritilmiş çikolatalar da çok sıcak olmazsa daha iyi sonuç alırsınız çünkü krema soğuk çikolata sıcak olursa çikolata donacağından kesik kötü bir görüntüsü olacaktır. Bu işlemden sonra kakaolu tozu da yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin ve kremayı sürülebilir kıvama getirin.

Şimdi artık bir spatula yardımıyla kremayla pastanızı tamamen kapatabilir ve süsleyebilirsiniz. Ben süslemek için dekoratif amaçlı çikolata ve şekerlerden ve kalan krokan ile kremadan kullandım. Pastayı bir gün önceden hazırlayabilirseniz ertesi gün çok daha lezzetli olacaktır.

Afiyet olsun...

Posted by Picasa

2 comments:

Tijen said...

oh ellerine saglik!
tam gizlice bir parmak çalip krema yürütmelik..
tijen

Banu Ucak said...

Tijencim hoşgeldiiiin!Ozlemiştik seni buralarda. Senin de eline ayağına sağlık :)