Friday, October 06, 2006

Çilekli ve Fındık Krokanlı Kap Kekleri



Lezzetli, süslü, vitaminli minik pastacıklar bunlar. Tahmin edileceği gibi çocuklar için yapıldılar. Bakın yukarıdaki fotoğrafta minik bir elin parmakları her an içlerinden bir tanesini kapıp gitme hazırlığı içinde. İşte hepsini biraradayken çekeyim telaşı ile çekilebilen tek fotoğraf da bu zaten. Geçen gün de pasta yaparken hazırladığım çikolatalardan kapabildiğini kapıp koşarak içeri gidip yedi ve yine geldi acaba bu sefer ne kaçırabilirim diye :) Fazla yedirmiyoruz ya o da fırsatı bulmuşken değerlendireyim diyor.

Bu kap keklerinin formülü tamamen benim mutfak laboratuvarımda geliştirdiğim bir formül. Çok başarılı oldu bence, çeşitlendirmeyi düşünüyorum :) Yeni şeyler denemek çok eğlenceli oluyor. Bir de şöyle bir şey oldu kap keklerini yaptıktan sonra kalan hamuru başka bir kalıba döktüm ama malzemeler kalıba yapıştı. Tadı güzel tabi yine ama şekli olmadı. Bu durumda hemen bir karar veriyor ve bir dahaki sefere kap keki yapılacaksa hepsi bu şekilde olacak diye kendi kendime söz veriyorum. Ne farkeder diye içinden geçirenler vardır belki söyleyim, kek kapsülleri içinde yapınca kalıba yapışan malzemeler kağıda yapışmıyor çünkü zaten küçükler ve dibe çöktü derdi olmuyor malzeme daha eşit dağılıyor vs.

Bu tarifte kullandığım değişik bir malzeme var aslında. Yazın sizinle paylaşmak istediğim halde bir türlü fırsat bulamadığım için yazamadığım çilek şekerlemelerim. Neyse artık bir dahaki bahara diyeceğim çünkü şimdilik tarifi versem de çilek olmadığı için ya da yaz çileğinin tadını vermeyeceği için anlamsız olacak.


Şimdi geçelim tarife...

Malzemeler :
Kek için;

3 yumurta
3 su bardağı Sinangil fındık aromalı kek unu
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı soya yağı
1+1/2 su bardağı süt
2/3 su bardağı çilek şekerlemesi
2/3 su bardağı fındık krokan

Üzeri için;
1 kutu süt kreması (pınar kullandım)
4 çorba kaşığı çilekli Nesquick
3 çorba kaşığı labne peyniri (light olanından)
süs şekerleri

Yapılışı:
Keki hazırlarken yumurta ile şekerleri önce düşük sonra yüksek devirde 5-6 dakika kadar çırpın. Sonra sırayla yağı ve sütü ekleyin ve karıştırın. En düşük devirde çırpmaya devam ederken kaşık kaşık ununuzu ekleyin. Sonra çırpmayı bırakıp çilek şekerlemelerini (siz de aktarlardan bulabilirsiniz) ve fındık krokanı ekleyin. Bunları kaşıkla yavaşça karıştırın ve muffin kalıplarına koyduğunuz kek kapsüllerinin içine paylaştırın. Bu kek kapsüllerinin 2-3 tanesini birlikte kullandım ben şeklinin düzgün olması için. Kapsüllerin 2/3 kadar kısmını doldurmak yeterli oluyor. 150 derece fırında orta rafta pişirin.

Üst kreması bence krem şantiye ve daha bir çok kremaya göre oldukça sağlıklı ve lezzetli bir krema. Önce süt kremasını mikserle bir süre çırpın sonra nesquick ve labneyi ekleyerek katılaşmasını sağlayın. Çilekli Nesquick'te kullanılan pembe renk pancardan elde ediliyormuş bu da ayrı bir hoşluk bence.

Kap kekleriniz fırından çıktıktan sonra ılınmasını bekleyin ve sonra kremayı sıkıp en üstü de şekerleme gibi bir şeylerle süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun... Posted by Picasa

4 comments:

Anonymous said...

harika görünüyorlar.bunu kuzenimin doğumgünü için yapacağım ama önce en az seninkiler kadar sevimli şekerlerden bulmalıyım.
beni de takip ettiğin siteler arasına alırsan sevinirim.

tarifname.blogspot.com

vintage biscuit said...

sinangil hamurlarini cok begendim ben...

ellerine saglik

Anonymous said...

Banu birşey sormak istiyordum bisküvinin malzemesinde yazan 1 tüp vanilya-tereyağ aroması nedir? Nerede bulabilirim?
Ellerine sağlık hepsi birbirinden nefis tarifler Ebru

Banu Ucak said...

Yorumlarınıza cevap vermekte geciktigim icin ozur dileyerek baslayım yazmaya ;) Seda buldun mu bu tür şekerler? Yoksa alternatif önereyim. Artık linklerimin arasındası siten çok hoş eline sağlık :) Özellikle tavuklu güvecin çok hoş görünüyor sunumu da öyle.

Vintıccım haklısım ben de çok takıldım Sinangil'in unlarına çok iyi sonuç veriyor.

Sevgili Ebru bu bahsettiğim şey 1 ml lik minicik şişelerde satılan aromalar. Acıbadem, limon, rom ve vanilya tereyağ çeşitleri var. Bunları büyük marketlerin kekun, krema vs gibi pasta malzemleri satan reyonlarından bulabilirsin. Ankara'da Real'den almıştım ben. Bir de Metro'da olduğunu söylüyorlar.