Friday, December 02, 2005

bol kalsiyumlu bir tatlı...

KAKAOLU LABNELİ PUDİNG
Benimki gibi süt içmeyi pek de sevmeyen bir çocuğa sahipseniz can kurtaran bir tarif olabilir bu sizin için de


Malzemeler:
1 paket labne peyniri
2 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı tepeleme un
3 çorba kaşığı tepeleme nişasta
3/4 su bardağı toz şeker (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
1 lt süt
1 yumurta
1 küçük paket bitter çikolata (ben milkanın sütlü siyahını tercih ediyorum)

ayrıca süslemek için;
süt kreması ve rendelenmiş çikolata

Yapılışı:
Labne ve çikolata hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp çırpma teliyle iyice çırptıktan sonra, orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başladıktan sonra labne ve çikolatayı da ekleyerek ateşten alalım ve çırpma teliyle karıştırmaya devam edelim ki üzeri kaymak tutmasın. Ilındıktan sonra benim yaptığım gibi bir kalıba alıp servis sırasında tabağa alabileceğiniz gibi kaselere de alabilirsiniz.

Afiyet olsun...

8 comments:

Anonymous said...

Biraz once yaptim, cok guzel oldu.

Banu Ucak said...

Özlem güzel olmasına çok sevindim. İnsan buraya tarif yazarken kendini sorumluluk altında hissediyor tabi. Senin yorum yazmana da ayrıca sevindim çünkü blogunu öğrenmiş oldum. Harika bir konu seçmişsin. Benim de inanılmaz bir sabun takıntım vardır. Kimbilir belki bir gün de ben senin tarifini uygulayıp yorum yazarım...

sevgiler

Sibel said...

Çok güzel olmuştur bu çoook! Bu kadar nefis malzeme biraraya gelince, bir de senin ellerinden çıkınca! Kahvemin yanına ucundan alayım ben:)

Doruk said...

Nefis, nefis. Ellerine sağlık, Banu.

Banu Ucak said...

Ah Sibelcim keşke sana kahveyle birlikte ikram edebilseydim buradan. Ne çeşit kahve ararsan mevcut bende. Günde bir fincan kahveyi aşmamaya çalışıyorum ama bu bir fincanı da hakkını vererek içmek isterim. Kimbilir belki sanal alemden bunların ikram edilebileceği günleri de görürüz.

Burcucuğum teşekkür ederim sana da :)

Tijen said...

beypazari yazisi için çok tesekkürler banu'cugum!
ben de çok sevmistim beypazari'ni ve meshur olduktan sonra gitme sansim olmadi. bu sene istiyorum insallah.. yani pardon, 2006'da. hangi birini yapacaksam artik??
tijen

ZeYNeP said...

Banu ellerine saglık,
içinde labne olması cok guzel, bende belki bugun deneyecegim oğlusum için, ben içine labne koymazdım ilginç geldi denenmeli ?
Yapınca yorum yaparım yine:)

sevgilerimle
Figen

Banu Ucak said...

Tijencim inşallah Beypazarı'na gidebilirsin önümüzdeki yıl. Senin güzel anlatımınla Beypazarı'nı yeniden keşfetmek çok hoş olacaktır eminim :)

Figencim işin içine çocuklar girince yedikleri her lokmanın daha bir besleyici olmasını istiyor insan. Oğluşun da sevecektir eminim çünkü bizim ufaklıkların hepsi bayılır bu labneli sütlü tatlılara.