Sevgili yengem Rezzan, doğum günü için harika bir tart yapmıştı. Ben de size tarifi kendi yazısıyla aktarmak istiyorum.
Malzemeler
2 su bardagı un
125 gr margarin
1 yumurta
100 gr iri çekilmiş ceviz ( ben buna fındık ta ilave ettim)
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı çok soğuk su
1 tutam tuz
Üzeri için
15 mürdüm eriği
3.5 çorba kaşığı un
100 gr ince çekilmiş ceviz
8 çorba kaşığı pudra şekeri
60 gr tereyağ
2 yumurta
1 çorba kaşığı tozşeker
Hamur için margarini oda sıcaklığında yumuşatın. Un toz şeker ufak parçalara doğranmış margarin ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp pütürlü bir karışım elde edene kadar yoğurun
Yumurta ceviz ve soğuk suyu ekleyip yoğurmaya devam edin .
Üzeri için mürdüm eriklerini 4 dilime kesip çekirdeklerini çıkarın . oda ısısında yumuşatılmış tereyağını mikserle bir kapta çırpın. Yumurtaları teker teker yedirerek ilave edin . Un 7 kaşık pudra şekeri ve cevizi ekleyerek iyice karıştırın .
Hamuru unlanmış bir zemine alıp merdane ile 3-4 mm inceliğinde açın 22 cm çapında kelepçeli kalıbı yağlıyıp içine hamuru yayın . önceden ısıtılmış fırında ( 180 derece ayarlı)
10 dakika pişirin . fırından çıkarıp üzerine toz şer serpin ( ben bu kısmı yapmadım)
Tereyağlı yumurta karışımını ilave edin. Üzerine erik dilimlerini dik olarak batırın . 10 – 15 dak fırında pişirin ( ben pişirme sürem 30 dak üzerinde oldu ) ılınınca üzerine pudra şekeri serpin . ben pudra şekeri serpmedim onun yerine krema ile servis yaptım daha lezzetli oluyor . onun için iki tabaka arasındaki tozşekeri dökmedim.
Bu tarif lezzet dergisi eylül 2005 sayısından
Ellerine sağlık Eco'cuğum, okuyunca hemen gidip yapasım geldi :) Çok lezzetliydi...
2 comments:
Çok lezzetli olduğuna eminim! Hem mürdüm erikli, hem de cevizli bir turta.. Nefis!
Banu tarifini görünce hemen aklima buzluga koydugum erikler geldi ve birden mutlu oldum:) cok seviyorum mürdüm erikli turtalari.ellerine saglik
Post a Comment