Wednesday, November 15, 2006

Marine Tavuk ve Salata



Zaman zaman değişik baharat ve soslarla tavukları marine edip hoşuma gidenleri not alıyorum. Fotoğraftaki tavuklarda kullandığım marinat benim çok hoşuma gitti. Hafif karamelize tat et yemeklerinin havasini degistiriyor. Ben bu tavuk parcalarini salata icinde yemeyi seviyorum ama siz isterseniz yaninda sebze garnitürü, pilav vs ile de servis edebilirsiniz.

Malzemeler;

2 adet tavuk göğsü
2 çorba kaşığı worcestershire sauce
1 çorba kaşığı soya sosu (superior dark tercih ediyorum)
1 çay kaşığı deniz tuzu
1 çay kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

Not: Bu sosları büyük marketlerin soslar bölümünde bulailirsiniz.

Yapılışı;

tavuklari ince (1-1,5 cm) dilimleyin ve marinata yatırın. Bir gece buzdolabında bekletin. Sonra biraz sıvı yağda teflon tavada ya da kalın tabanlı başka bir tavada önce harlı sonra kısık ateşte pişirin.Eğer içi iyi pişsin diye en başından kısık ateşte pişirmeye başlarsanız etin içindeki bütün suyu kaybedersiniz. Bu yüzden dışında bir kabuk oluşacak şekilde önce harlı ateşte pişirmeniz her zaman daha iyi sonuç verir.

Ben bolca atom salata ve dil peyniri üzerine bu tavuk parçalarını çok yakıştırdım.

Afiyet olsun... Posted by Picasa

5 comments:

Anonymous said...

ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar kolaylıklar sevgiler

Banu Ucak said...

Ebru çok teşekkür ederim. Ben de şimdi senin blogundaki tahinli kurabiyeyi gördüm ve çok değişik geldi hemen denemem lazım! İçindeki malzemeler çok sağlıklı bu da ayrı bir güzellik. Şimdi mutfağa gidiyorum sonucunu sana bildiririm :)
Sevgiler...

Anonymous said...

Banu'cum kurabiyeyi beğendiğine sevindim. Afiyet şeker olsun. Bende yaparken aynen senin gibi sıvıyağla olurmu diye düşündüm. ama yiyince dediğin gibi tadı un kurabiyesi ağızda kıyır kıyır dağılıyor. Birde içinde katı yağ olmaması çok güzel.Bizde eşimin Kenyalı ing.öğretmeni bayan vardı. Onada verdim. Bayıldı. Harika olmuşlar dedi. Tarifini aldı. Bende çok sevindim beğenildiğine. Benim favori kurabiyelerim arasına girdi. Bu arada bende bisküvini yapacağım ama bisküvi kalıbından heryerde aradım bulamadım. Hiçbir yerde yok. Daha doğrusu tarif ediyorum ama kimse bilmiyor nasıl birşey olduğunu. İnşallah bulacağım. Büyük bir azimle arıyorum. Neyse çok uzattım. Tekrardan ellerine sağlık afiyet olsun. sevgiler Ebru

Anonymous said...

Ellerine sağlık BAnucum çok nefis görünüyor.

Banu Ucak said...

Sevgili Ebru ve PEmbeli ikinize de teşekkür ederim.
Sevgiler...