Monday, July 03, 2006

bu kadar tembellik yeter ama...:)





Tatile gitme hazırlığıydı, tatildi dönüştü derken buralara pek uğrayamadım. Acısını çıkarırız inşallah bundan sonra.

Yazın çorba çok da aranmaz aslında ama sevdiğimiz çorbaları yaz kış ayırt etmeden severiz biz. Özellikle domates çorbası en sevdiğim çorbadır benim. Eminim çoğunuz zaten biliyorsunuzdur yapılışını ama benim ki oldukça pratik, doğal ve de lezzeti de garantili bir domates çorbası. O yüzden basit bir tarif diye ayrım yapmadan sizlerle paylaşmak istedim.

DOMATES ÇORBASI

Malzemeler

1 lt domates suyu
2 bardak süt
1 bardak su
3 çorba kaşığı un
2/3 kibrit kutusu kadar tereyağı (yaklaşık 2 çorba kaşığı dolusu)
tuz
üzerine serpmek için rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:

Un ve tereyağ tencerede orta ateşte süreklikarıştırılarak pembeleştirilir. Mis gibi meyane kokusu buruna gelir... Bu aşamada şunu söylemeden geçemeyeceğim. Bu çorbada ve hatta bence bütün çorbalarda tereyağ çorbanın lezzetini çok etkileyen bir eleman. Domates çorbasını başka bir yağla yapıldığı taktirde hiç yememeyi tercih ederim.

Un pembeleştikten sonra oda sıcaklığındaki domates suyu yavaşça karıştırılarak ilave edilir. Topaklanmaması için hızlı ve sürekli karıştırmak gerekiyor. Daha sonra süt ve su da ilave edilip karştırmaya devam edilir. Bütün tedbirlere ve çabalara rağmen yine de topaklanabilir ki bu durumda el blenderi ile bu durumun da üstesinden gelinir.

Sonra tuzu ilave edilip 10 dakika kadar kısık ateşte kaynatılır ve de biraz dinlendirilip üzerine kaşar rendesi ile afiyetle yenilir...

3 comments:

Anonymous said...

Bu sicaklarda ancak corba salatayla gecistiriyoruz tam yaz yemegi olmus ellerinize saglik,banada beklerim.
http//www.blogcu.com.baharcicegi

vintage biscuit said...

hosgeldinnn
uzunca bi sure su pastaya bakmak zorunda kaldik :)))))))
corba tabagi cok guzel biseymisss bayildim
elinede saglikkkkkk

Banu Ucak said...

Bahar Çiçeği ne güzel bir isim bu :) Geldik ama sizi evde bulamadık...Sitede teknik bir problem mi var acaba?

Bisküvitcim hoşbuldum :)Valla uzun süre kimse burada pasta görmek istemiyordur artik di mi :)))) Ben de hepinizi özledim. Sözde oralardan bağlanacaktım ama mümkün olmadı gözümüzü bizim afacanın üzerinden ayıramadık ki! Biraz fazla mı hareketli nedir anlamıyorum ki... Aman sakın gözün korkmasın ha melek gibi olanları da var bunların ;)