Monday, May 15, 2006

doğum günü pastam ve çiçeklerim...






5 Mayıs benim doğum günüm, yani hıdrellez. Ne güzel bir günde doğmuşum :) Bu sayede hiç unutmuyorum dilek dilemeyi.
Çok güzel çiçeklerim vardı ama çiçeklerle pastayı aynı kare içinde çok iyi çekmeyi başaramadım. İyi bir fotoğraf çekebilmek için daha doğrusu iyi bir kompozisyon yakalayıp odaklanma vs gibi teknik problemleri de halledebilmek için biraz konsantre olmam gerekiyor tabi biraz da vakit. Afacan oğlum Arca ısrarla pastanın üzerindeki çikolataları yemek istedi :)) Hiç bir zaman eline vermediğim kadar çikolata teklif ettim pastanın üstündekileri rahat bırakması için ama kabul etmedi. İlle de onlar!... Onunla bu boğuşmaca sırasında yakalayabildiğim en iyi kare bu olabildi :)
Bu yıl tam kendime göre bir pasta yaptım yani bol çikolatalı. Herkesin çok hoşuna gitti. Aslında pandispanya her zaman uyguladığım tarif. O yüzden bunu tekrar yazmayacağım. Şu linke tıklayarak pandispanya tarifine ulaşabilirsiniz.

Gelelim üst kremasına. 1 paket süt kreması ile kakaolu içecek tozlarından birini (sanırım kitty milk gibi bir şeydi adı) birlikte çırptım. Kaç kaşık koyduğuma dikkat etmemişim ama siz biraz çırpıp biraz ekleyerek sürülebilir kıvama geldiğinde eklemeyi bırakabilirsiniz. Bunu ilk kez denedim ve çok iyi sonuç verdiğini düşünüyorum. Hem pratik hem lezzetli oldu. Süt kremasının katılaşmasını da sağladığı için ayrıca bir şey eklemek gerekmiyor.

Ara krema için yine dilediğiniz türde bir puding ya da crem ole tarzı bir şey kullanabilirsiniz. Ben her zaman ara kremayı bol kullanırım. Önce alt katına kremayı sürüp sonra üzerine malzemeyi dizerim ve diğer katına da bolca krema sürdükten sonra kapatırım.

Bu pastada ara malzeme olarak değişik bir şey kullandım :) Yiyenler ne olduğunu ben söyleyene kadar anlayamadılar. Milka'nın küçük poşetlerde satılan çikolata kaplı fıstıklı mısır gevrekli drajelerinden kullandım ama bol miktarda. Yaklaşık 2,5 paket.

Üst süslemede benmari usulü erittiğim çikolata kullandım, bunun için de en iyi sonucu yine Milka'nın sütlü siyahının verdiğini düşünüyorum. Yağlı kağıt serdiğim bir tepsiye kurabiye kalıplarını koydum ve içlerine de bu erimiş çikolatadan 0,5 cm kadar döktüm. Sonra dondurucuda beklettim. Donduktan sonra çıkarıp bir kısmını dik şekilde pastanın üzerine sapladım :) Bazılarını da rastgele dizdim ve son olarak erimiş çikolatayı kaşıkla 15 cm kadar yukarıdan pastanın üzerine gezdirerek süsledim.

Güzel bir pastaydı çekinmeyin siz de deneyin seveceksiniz...

11 comments:

Sibel said...

Nice yıllara Banucum! Pastan da çiçeklerin de çok güzel. Mutlu ve sağlıklı bir yaş dilerim sana, sevgilerimle...

Banu Ucak said...

Sevgili Burcu ve Sibel her ikinize de çok teşekkür ederim :)

Burcu anneciginin de gecmis dogumgunu kutlu olsun. Sevgiyle ve sağlıkla kalın...

Anonymous said...

Merhaba, geçmiş doğum günün kutlu olsun, sevdiklerinle birlikle nice mutlu, huzurlu ve sağlıklı günlere...
Sevgiler.

Banu Ucak said...

Cok tesekkur ederim Pembeli, cok incesin :)

vintage biscuit said...

güzel , sağlıklı ve keyif dolu yıllara
buarada pastayı es geçmiyim . özetle : yemek istiyorum :))))

hayalperisi said...

cok enteresan benimde adim banu ve 5 mayis dogumluyum soktayim su anda cok garip geldi ;)

Banu Ucak said...

Vintage Biscuiiiiit :) teşekkür ederim. Pasta senindir istediğin kadar yiyebilirsin. Bu arada da blogununu müdavimi oldum iyi mi :))

Hayal Perisi tesadüfün bu kadarına ne denir bilmem ki :) Blogunu gezdim az önce bir bebiş bekliyormuşsun ne güzel. Allah analı babalı büyütsün şimdiden.

sevgiler...

ZeYNeP said...

5 Mayıs benim de doğum gunum:)))
Saglıkla gecirin ömrünüzü sevdiklerinizle,
Sevgilerimle,
Figen

Banu Ucak said...

Figencim şimdi gördüm mesajını tesadüfün bu kadarına ne denir :) Neredeyse 5 mayıslılar olarak bir grup bile kurabiliriz :))
Senin de geçmiş doğum günün kutlu olsun, sevdiklerinle birlikte uzun mutlu ve sağlıklı bir ömür dilerim.
Bu arada da boğa burcunun yemek yapma ve yeme zevkinin ispatıdır bizim durumumuz ;)

Anonymous said...

canım geçmiş doğum günün kutlu olsun bende mayısss ama 1 mayıs bahar bayramı bu arada nerelerdesin tatildemisin yoksa merak ettim bayaadır yoksun sevgilerimle dilek

Banu Ucak said...

Dilekcim demek sen de mayıs kızlarındasın damağına düşkün boğaların bir kanıtı daha işte :) Ben Bodrum'daydım yeni döndüm. En çok mutfağımı özlemişim bu gün hiç çıkmadım neredeyse. Yakında değişik tariflerimi paylaşacağım inşallah sizlerle. Senin de geçmiş doğum günün kutlu olsun bu arada... biraz geç oldu ama :)

sevgiler