Saturday, April 29, 2006

Doğum günü Kurabiyeleri


Bu kurabiyeler çocukların çok sevdiği, çok lezzetli ve eğlenceli kurabiyeler. Gördükleri zaman hemen gülümsemeye başlıyorlar. Bu da benim çok hoşuma gidiyor :)

Hemen tarife geçeyim.

Malzemeler:

250 gr oda sıcaklığında tereyağ1
150 gr toz şeker
2 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı süt
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı saf vanilya
500 gr un

Yapılışı:

Yağı, yumurtayı, şekeri ve sütü elle çırpın. Başka bir kapta elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın. Çırpılmış diğer karışımın içine unlu karışımı ekleyerek yoğurun. Yarım saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra, hamuru iki parça yağlı kağıt arasında, 0,5 cm kalınlığında açın. Sonra yarım saat kadar daha buzdolabında bekletin. Bu şekilde yapılışını Home TV de görmüştüm. Piştikten sonra üst yüzeyleri ve genel olarak şekilleri çok düzgün oluyor böylelikle. Dolaptan çıkardıktan sonra şekilli kalıplar yardımıyla kesin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip, 5-10 dakika önceden ısıtılmış fırının orta rafında 150 C'de, üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.

Üzerini süslemek için beyaz ve sütlü çikolata ile çeşitli süs şekerleri kullandım. Aslında yağlı kağıttan külah yaparak süsleme yapabilirsiniz çikolatayla ama ben iğnesi çıkarılmış şırınga kullanmayı tercih ediyorum, bu da küçük bir tüyo. Süsleme için çikolatayı benmari usulü erittikten sonra içine 2 çorba kaşığı kadar da süt kreması ekledim ben ama şart değil. Benim her zaman en sevdiğim bölümdür aslında bu süsleme işi ama hep de aceleye geliyor nedense.

Afiyet olsun...

6 comments:

Anonymous said...

Kurabiyeler çok şirin olmuşlar.

vintage biscuit said...

çocukların taparak yiyceği bişey buuuu :) süperler

Banu Ucak said...

Yorumları okumanın en sevdiğim yanlarından biri yeni bloglarla tanışabilmek. Bu gün pembeli ve vintage biscuiti tanımış oldum.

Pembeli o nasıl nefis bir börek öyle hem de ıspanaklı! Sarmalar desen ağız sulandırıyor. Şimdi içli köfte tarifini bekliyorum o zaman :)

Vintage biscuit senin blogunu da çok sevdim. En çok da sütlü pati "dumdum"u sevdim ama...Şimdi gidip biraz daha kurcalayım.

Yorumlarınız için teşekkürler, sevgiler...

Anonymous said...

Banucum, teşekkür ederim bende seninle tanıştığım için mutlu oldum, ayrıca içli köfte sitede var yapımı annemden ama :)) Yakın bi zamanda inşallah bende kolları sıvayacağım :) Bu arada seni linklerime ekliyorum, görüşmek üzere.

Anonymous said...

Merhaba, hani istemiştin ya içli köfteyi, siteye koydum :))))) Bekliyorum seni.
Sevgiler.

Banu Ucak said...

Pembeli şimdi uğradım sitene ellerine sağlık harika görünüyor köfteler :) Yorum bölümüne de yazdım ama yine yazayım pek bi heveslendim yapmaya ;) Cuma günü yapabilirsem ve iyi de olursa mutlaka haber veririm.

Çok teşekkürler ve sevgiler...