Monday, November 14, 2005

Rüyada hurma görmek bolluk ve bereket demekmiş...


Eh biz de artık bu etkinlikten sonra rüyalarımızda bol bol hurma görebiliriz ne dersiniz :) Epey uğraştım aklıma yatan bir tarif bulabilmek için ama açıkçası sonunda biraz tarifler biraz da yaratıcı güç diyerek koyuldum bir hurmalı tart yapmaya...

HURMALI CEVİZLİ TART

Malzemeler:
1 su bardağı çekirdeği alınmış ve ikiye bölünmüş hurma
1 su bardağı yarım ceviz
1 kutu süt kreması
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba laşığı tereyağı
1/2 tatlı kaşığı tarçın
6 kare tatlı milföy hamuru

Yapılışı:

Milföy hamurlarını tart kalıbına yerleştirip üzerine ağırlık yapması için barbunya, nohut vs koyarak önceden ısıtılmış fırında pişirin. Bu arada bir tavada süt kreması ile hurmaları orta ateşte karıştırarak bir kaç dakika pişirin. Sonra üzerine toz şeker, ceviz ve tarçını da ekleyerek kremanın kıvamı biraz koyulaşana kadar pişirmeye devam edin.

Milföyler pişip biraz da soğuduktan sonra harcı üzerine serip kısa bir süre dinlendirdikten sonra servis yapın. Ben ılık servis yaptım ve ustamdan tam not aldım. Ustam kim mi?... Tabi kayınvalidem :) Yakında güzel tariflerimizi paylaşacağım sizlerle.

Afiyetle kalın...

7 comments:

Sibel said...

Banu epeydir yoktun, hurma-ye sayesinde geri dönüşünü görmek çok güzel:) Yeni tariflerini merakla bekliyorum. Bu arada tart leziz görünüyor, eline sağlık!

zinnur said...

Hurma, ceviz ve milfoy hamuru. Harika bir kombinezona benziyor bu.

Tuhfe said...

Ellerine sağlık Banu. Uzun zamandır yoktun, güzel bir tarifle döndün, ellerine sağlık tekrar.

Sevgiler.

Banu Ucak said...

Hepinize teşekkür ederim. Bayram tatilimiz biraz uzun sürdüğü için buralarda değildim. Biriken işleri hallettikten sonra mutfağıma daha fazla zaman ayıracağım inşallah.

Anonymous said...

Banu Ablacığım,sitende keyifli bir ziyaret sonrası itiraf etmeliyim en beğendiğim tarif Arda nın kurabiyeleri :> Ellerine,yüreğine sağlık..İyki varsın.İyki ablamsın,Arda nın yengesisin ve iyki böyle güzel yemekler,pastalar,...yapabiliyorsun.SENİ ÇOK SEVİYORUZ:>

Anonymous said...

Banu Ablacığım,sitende keyifli bir ziyaret sonrası itiraf etmeliyim en beğendiğim tarif Arda nın kurabiyeleri :> Ellerine,yüreğine sağlık...İyiki varsın,iyiki ablamsın,Arda nın yengesisin ve iyiki böyle güzel yemekler,pastalar,...yapabiliyorsun.SENİ ÇOK SEVİYORUZ:>

Banu Ucak said...

Canım Pınarcım daha şimdi görebildim mesajını iyi mi ;) Ben de size sahip olduğum için çooook mutluyum, siz de iyi ki benim hayatımdasınız, allah ayırmasın hiç... Arda oğluşumu da bu gün iyice bir sevdim. Hele biraz daha büyüsün o zaman mıncıklayarak da sevicem onu!