Monday, May 15, 2006

doğum günü pastam ve çiçeklerim...






5 Mayıs benim doğum günüm, yani hıdrellez. Ne güzel bir günde doğmuşum :) Bu sayede hiç unutmuyorum dilek dilemeyi.
Çok güzel çiçeklerim vardı ama çiçeklerle pastayı aynı kare içinde çok iyi çekmeyi başaramadım. İyi bir fotoğraf çekebilmek için daha doğrusu iyi bir kompozisyon yakalayıp odaklanma vs gibi teknik problemleri de halledebilmek için biraz konsantre olmam gerekiyor tabi biraz da vakit. Afacan oğlum Arca ısrarla pastanın üzerindeki çikolataları yemek istedi :)) Hiç bir zaman eline vermediğim kadar çikolata teklif ettim pastanın üstündekileri rahat bırakması için ama kabul etmedi. İlle de onlar!... Onunla bu boğuşmaca sırasında yakalayabildiğim en iyi kare bu olabildi :)
Bu yıl tam kendime göre bir pasta yaptım yani bol çikolatalı. Herkesin çok hoşuna gitti. Aslında pandispanya her zaman uyguladığım tarif. O yüzden bunu tekrar yazmayacağım. Şu linke tıklayarak pandispanya tarifine ulaşabilirsiniz.

Gelelim üst kremasına. 1 paket süt kreması ile kakaolu içecek tozlarından birini (sanırım kitty milk gibi bir şeydi adı) birlikte çırptım. Kaç kaşık koyduğuma dikkat etmemişim ama siz biraz çırpıp biraz ekleyerek sürülebilir kıvama geldiğinde eklemeyi bırakabilirsiniz. Bunu ilk kez denedim ve çok iyi sonuç verdiğini düşünüyorum. Hem pratik hem lezzetli oldu. Süt kremasının katılaşmasını da sağladığı için ayrıca bir şey eklemek gerekmiyor.

Ara krema için yine dilediğiniz türde bir puding ya da crem ole tarzı bir şey kullanabilirsiniz. Ben her zaman ara kremayı bol kullanırım. Önce alt katına kremayı sürüp sonra üzerine malzemeyi dizerim ve diğer katına da bolca krema sürdükten sonra kapatırım.

Bu pastada ara malzeme olarak değişik bir şey kullandım :) Yiyenler ne olduğunu ben söyleyene kadar anlayamadılar. Milka'nın küçük poşetlerde satılan çikolata kaplı fıstıklı mısır gevrekli drajelerinden kullandım ama bol miktarda. Yaklaşık 2,5 paket.

Üst süslemede benmari usulü erittiğim çikolata kullandım, bunun için de en iyi sonucu yine Milka'nın sütlü siyahının verdiğini düşünüyorum. Yağlı kağıt serdiğim bir tepsiye kurabiye kalıplarını koydum ve içlerine de bu erimiş çikolatadan 0,5 cm kadar döktüm. Sonra dondurucuda beklettim. Donduktan sonra çıkarıp bir kısmını dik şekilde pastanın üzerine sapladım :) Bazılarını da rastgele dizdim ve son olarak erimiş çikolatayı kaşıkla 15 cm kadar yukarıdan pastanın üzerine gezdirerek süsledim.

Güzel bir pastaydı çekinmeyin siz de deneyin seveceksiniz...